You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür bapların en heybetli avantajı esrar sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Montaj: Yangın bapsı, sahih şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı genellikle 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve rekabet kabil faktörlere demetlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha etkili bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceği dair hemfikirler.

Feza Yangın olarak binalarınıza yapılacak yangın merdivenlerini en kaliteli çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.

İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması müstelzim kapıların tamamı teamülaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” kırsı kâin kapılarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Esrar sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Evgin çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Dolgular ile kapı muattalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Bu kapılar yardımıyla ani vüruten durumlarda binadaki tahliye hizmetlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir biçimde binayı ayrılma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen ciğereriye kolayca girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı muhtevai yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, doğal afet ve benzeri yangın kapısı durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Report this wiki page